top of page

Het gaat niet om het verkooppraatje, maar dat je echt hoort wat iemand zegt”

In the spotlight - Rogier van Aalten & Lieke Coopman, Business Development Managers

Lieke In dienst sinds: 1,5 jaar Leeftijd: 49 jaar Woonplaats: Zeist

Waarom werk jij bij MyPup, wat was de keuze? Rogier: “Het was het totaalplaatje. 1,5 jaar geleden ben ik een keer met Luke (van der Wardt, red.) gaan praten, die ik nog kende vanuit het verleden. En ik geloofde meteen in het concept: dat je 1 hub hebt waar de pakketten worden verzameld en ze daarna vervoerd worden naar kluizen met maar 1 koerier. Het is zo logisch dat je bijna denkt: dat niemand hier eerder op is gekomen! Ik ervaar zelf ook het issue dat het drukker wordt in de stad en het daardoor steeds lastiger wordt om te komen waar je moet zijn. Dat moet gewoon anders en wel met de kluizen van MyPup. Daar wilde ik graag onderdeel vanuit maken. Ik kwam wel vanuit een andere baan dus ik heb er goed over nagedacht, maar ik blij dat ik de stap heb gezet!”  Lieke: “Het was de goede klik voor mij. Eigenlijk was ik zelf niet actief op zoek, maar werd ik door een bevriende recruiter voorgesteld aan de mannen van MyPup. Ik had het eigenlijk nog goed naar mijn zin bij mijn vorige baan, maar ze heeft me overgehaald met haar enthousiasme over de club. En na een oriënterend gesprek, voelde het meteen erg goed. Zo zijn Rogier en ik zijn op dezelfde dag begonnen!” Wat moet iemand goed kunnen in jouw rol? Rogier: “Je moet nieuwsgierig zijn. Want je kunt wel je verkooppraatje klaar hebben, je zult het echt moeten aanpassen, op de behoefte van de klant, op hun verhaal. Dat begint met vragen stellen. En vervolgens moet je ook goed kunnen luisteren, echt horen wat iemand zegt.”  Lieke: “Je moet dat spel echt heel erg leuk vinden en het een uitdaging vinden om je vinger er achter te krijgen. En met de juiste vragen te stellen tot de kern te komen: waar zit hun pijn echt? En dan moet je mee kunnen denken met iemand, een oplossing bedenken. En we zijn allebei best outgoing dus ik denk dat het hebben van social skills ook wel helpt!”

Hoe kijk naar je visie van MyPup? Vind je persoonlijk duurzaamheid belangrijk? Lieke: “Ik sta er volledig achter. Duurzaamheid was eerlijk gezegd niet in eerste instantie mijn drijfveer - ik vond het vooral een mooi concept - Maar in de afgelopen 1,5 jaar ben ik me erin gaan verdiepen en sta ik volledig achter de visie en ben ik trots bij een partij te werken die B Corp wil worden (is in aanvraag). Ik woon zelf in het midden van Nederland, in een prachtig groen gebied en als je ziet hoeveel koeriers er door een straat heen rijden op een dag, is dat gewoon niet houdbaar meer. We moeten met zijn allen echt heel anders met onze planeet en leefbare omgeving omgaan. Gelukkig willen steeds meer mensen en bedrijven dat ook. Het is daarom gaaf om bij een partij te werken die hierin voorop loopt. MyPup denkt over alles na. Zo krijgen MyPup-koeriers geen tijdslot van bijvoorbeeld een half uur mee voor het bezorgen van ieder pakket en hoeven ze dus niet te racen.”  Rogier: “Ik herkende vooral het probleem met pakketten die misten en de enorme hoeveelheid busjes in de straat tegenwoordig. Maar ik vind inmiddels duurzaamheid een no-brainer. Over 5 jaar worden steden autoluw, dus een oplossing zoals MyPup is gewoon de toekomst.”  Kun je de sfeer (op kantoor) omschrijven? De cultuur? Rogier: “Het is één familie. Er wordt veel van je verwacht, maar je mag het op je eigen manier doen. En er is echt een cultuur dat we elkaar helpen, omdat er een duidelijke en gezamenlijke stip is aan de horizon. We werken met zijn allen hard, want we willen gewoon de beste zijn. En vrijdag kom ik vaak met de trein, want dan gaan we na het werk borrelen met elkaar.”  Lieke: “Helemaal mee eens, het team is warm en de werksfeer is gewoon echt relaxed. We hebben zeker ook ambities, maar we zijn redelijk zelfsturend. Dat we nu weer bij elkaar kunnen komen, na de lockdowns, vind ik echt heel erg fijn. Ik had het echt gemist om de collega’s te zien!”  Hoe omschrijf jij je werk en wat vind je het leukste eraan? Rogier: “We plaatsen pakketkluizen bij bedrijven en panden, zo eenvoudig is het. Als ik mensen over MyPup vertel, herkennen mensen het altijd meteen. Het meedenken met partijen over oplossingen en hoe zij hun services kunnen uitbreiden richting de gebruikers van hun kantoor of appartementencomplex, dat vind ik het leukste om te doen. En geen dag is hetzelfde.”  Lieke: “We kunnen er heel ingewikkeld over doen, maar dat is het niet! Het is zo herkenbaar en iedereen is het er mee eens dat nog meer busjes in de straat niet meer gaat. Ik vind het leukste om de zaadjes te planten en ze later te oogsten. Het eerste jaar hebben Rogier en ik vooral gebouwd en dit jaar is het meer relatie-onderhoud. We breiden ook internationaal uit, zo ben ik ook verantwoordelijk voor de UK. En het team breidt zich steeds meer uit, dus je kunt onze nieuwe collega worden! <link=">link" naar="naar" vacature="vacature</a>">.”  Wat is er uitdagend aan deze rol bij MyPup? Rogier: “We zijn heel hard aan het groeien en dat is natuurlijk vooral positief. Maar je wilt soms sneller dan je kunt, omdat je eerst weer moet kunnen opschalen. Je kunt niet zomaar lockers plaatsen, je moet je klant ook goed begeleiden en het gebruik ervan helpen activeren, opvolgen et cetera.  Lieke: “Daardoor kun je soms niet zo snel gaan, als je zou willen. Dus je moet af en toe geduld hebben!”  Waar ben je het meest trots op? Welk project ed? Rogier: “Ieder bedrijf is anders en heeft iets bijzonders. Het grote BMW, maar ook een Altera Vastgoed Beheer. Ik ben er wel trots op dat ik met heel verschillende bedrijven samenwerk en ze ook echt verder help!”  Lieke: “Ik wil wel een project uitlichten voor Cocon Vastgoed. Na een succesvolle pilotfase, hebben we nu een afspraak voor in al hun panden. Daar ben ik trots op dat we het met het team hebben waargemaakt!”  *** Wil je met ons meegroeien? Wij hebben verschillende (sales) vacatures open staan.

Hoe kijk naar je visie van MyPup? Vind je persoonlijk duurzaamheid belangrijk? Lieke: “Ik sta er volledig achter. Duurzaamheid was eerlijk gezegd niet in eerste instantie mijn drijfveer - ik vond het vooral een mooi concept - Maar in de afgelopen 1,5 jaar ben ik me erin gaan verdiepen en sta ik volledig achter de visie en ben ik trots bij een partij te werken die B Corp wil worden (is in aanvraag). Ik woon zelf in het midden van Nederland, in een prachtig groen gebied en als je ziet hoeveel koeriers er door een straat heen rijden op een dag, is dat gewoon niet houdbaar meer. We moeten met zijn allen echt heel anders met onze planeet en leefbare omgeving omgaan. Gelukkig willen steeds meer mensen en bedrijven dat ook. Het is daarom gaaf om bij een partij te werken die hierin voorop loopt. MyPup denkt over alles na. Zo krijgen MyPup-koeriers geen tijdslot van bijvoorbeeld een half uur mee voor het bezorgen van ieder pakket en hoeven ze dus niet te racen.”  Rogier: “Ik herkende vooral het probleem met pakketten die misten en de enorme hoeveelheid busjes in de straat tegenwoordig. Maar ik vind inmiddels duurzaamheid een no-brainer. Over 5 jaar worden steden autoluw, dus een oplossing zoals MyPup is gewoon de toekomst.”  Kun je de sfeer (op kantoor) omschrijven? De cultuur? Rogier: “Het is één familie. Er wordt veel van je verwacht, maar je mag het op je eigen manier doen. En er is echt een cultuur dat we elkaar helpen, omdat er een duidelijke en gezamenlijke stip is aan de horizon. We werken met zijn allen hard, want we willen gewoon de beste zijn. En vrijdag kom ik vaak met de trein, want dan gaan we na het werk borrelen met elkaar.”  Lieke: “Helemaal mee eens, het team is warm en de werksfeer is gewoon echt relaxed. We hebben zeker ook ambities, maar we zijn redelijk zelfsturend. Dat we nu weer bij elkaar kunnen komen, na de lockdowns, vind ik echt heel erg fijn. Ik had het echt gemist om de collega’s te zien!”  Hoe omschrijf jij je werk en wat vind je het leukste eraan? Rogier: “We plaatsen pakketkluizen bij bedrijven en panden, zo eenvoudig is het. Als ik mensen over MyPup vertel, herkennen mensen het altijd meteen. Het meedenken met partijen over oplossingen en hoe zij hun services kunnen uitbreiden richting de gebruikers van hun kantoor of appartementencomplex, dat vind ik het leukste om te doen. En geen dag is hetzelfde.”  Lieke: “We kunnen er heel ingewikkeld over doen, maar dat is het niet! Het is zo herkenbaar en iedereen is het er mee eens dat nog meer busjes in de straat niet meer gaat. Ik vind het leukste om de zaadjes te planten en ze later te oogsten. Het eerste jaar hebben Rogier en ik vooral gebouwd en dit jaar is het meer relatie-onderhoud. We breiden ook internationaal uit, zo ben ik ook verantwoordelijk voor de UK. En het team breidt zich steeds meer uit, dus je kunt onze nieuwe collega worden! <link=">link" naar="naar" vacature="vacature</a>">.”  Wat is er uitdagend aan deze rol bij MyPup? Rogier: “We zijn heel hard aan het groeien en dat is natuurlijk vooral positief. Maar je wilt soms sneller dan je kunt, omdat je eerst weer moet kunnen opschalen. Je kunt niet zomaar lockers plaatsen, je moet je klant ook goed begeleiden en het gebruik ervan helpen activeren, opvolgen et cetera.  Lieke: “Daardoor kun je soms niet zo snel gaan, als je zou willen. Dus je moet af en toe geduld hebben!”  Waar ben je het meest trots op? Welk project ed? Rogier: “Ieder bedrijf is anders en heeft iets bijzonders. Het grote BMW, maar ook een Altera Vastgoed Beheer. Ik ben er wel trots op dat ik met heel verschillende bedrijven samenwerk en ze ook echt verder help!”  Lieke: “Ik wil wel een project uitlichten voor Cocon Vastgoed. Na een succesvolle pilotfase, hebben we nu een afspraak voor in al hun panden. Daar ben ik trots op dat we het met het team hebben waargemaakt!”  *** Wil je met ons meegroeien? Wij hebben verschillende (sales) vacatures open staan.

Comments


bottom of page